Ierse reddingswerkers hebben langs de kust een lichaam gevonden in het water tijdens de zoektocht naar twee vermisten. Het gaat mogelijk om een Nederlander en een Duitser

Eerder werd nog gesproken over twee vermiste Nederlanders. 

De Ierse kustwacht bevestigt tegenover NU.nl dat er een lichaam is gevonden, maar kan nog niet zeggen of het met de vermisten te maken heeft.

Naar alle waarschijnlijkheid komt daar dinsdagochtend pas meer duidelijkheid over, aldus de woordvoerder. 

De mannen maakten zaterdag een wandeling in het zuidelijke graafschap Cork, maar kwamen niet meer terug. Ze hadden laten weten dat ze een wandeling gingen maken op het schiereiland Sheep's Head.

Zondagavond werd alarm geslagen. De vrees bestaat dat ze langs de kust zijn gaan wandelen, met harde wind en hoge golven.

Helikopters

Maandag is onder meer met helikopters door de Ierse kustwacht naar de vermisten gezocht, die 31 en 33 jaar oud zouden zijn. De mannen zouden de omgeving goed kennen en logeren in het huis van de moeder van een van de twee, die in Ierland woont.

Volgens de mediaberichten gaat de telefoon van een van de vermisten over, maar wordt die niet opgenomen. Hun portemonnees hebben ze niet bij zich.