Een reportage van de Chinese staatstelevisie heeft geleid tot een massale politieactie tegen illegale prostitutie in de stad Dongguan. 

Volgens Chinese media zijn maandag 67 mensen opgepakt, twaalf vermeende bordelen gesloten en twee politiechefs geschorst. Voor de actie werden duizenden agenten ingezet.

De drastische ingreep volgde op een zondagavond uitgezonden reportage van CCTV over de wijdverbreide prostitutie in de zuidelijke stad. Dongguan staat bekend als de 'sekshoofdstad van China'.

De autoriteiten hebben vijf jaar geleden met een grote actie tegen de seksindustrie geprobeerd daar een einde aan te maken, maar volgens de staatstelevisie is de sector daar goed van hersteld.

In saunacomplexen, luxe hotels en karaokebars floreert de prostitutie als vanouds. De politie staat het oogluikend toe; verslaggevers van CCTV namen de proef op de som en belden zelf de politie nadat ze hadden gezien hoe prostituees op een rijtje werden gezet en door een pooier werden aangeprezen. Er kwam niemand opdagen.

Bekijk beelden: