Groot-Brittannië maakt zich opnieuw op voor ernstige watersnood. 

Het Britse Milieuagentschap waarschuwde zondag voor ernstige overstromingen op veertien plaatsen naast de Theems, berichtte de BBC.

Het land kampt al geruime tijd met overlast door hoog water. Sinds december zijn duizenden woningen getroffen. De rol van het Milieuagentschap is daarbij niet onomstreden. Minister Eric Pickles, verantwoordelijk voor de strijd tegen het hoge water, erkende dat de overheid waarschijnlijk teveel leunde op de adviezen van de organisatie.

''Misschien waren we te afhankelijk van het advies van het Milieuagentschap. Ik denk dat we nu wel doorhebben dat we hadden moeten baggeren'', zei Pickles. ''Het spijt me dat we naar het advies hebben geluisterd. We dacht dat we met experts te maken hadden'', schamperde de bewindsman.

Rijkswaterstaat

Een gesprek zondag tussen de Britse overheid en een Nederlandse delegatie over de aanpak van de wateroverlast heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zondag.

Een delegatie van Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen (UVW) en het kenniscentrum Deltares was zondag op uitnodiging van de Britse regering in het land om het probleem te bespreken.,,Het was een oriënterend gesprek, een analyse van de problemen. Nu wachten we verder op Groot-Brittannië.''