De Russische president Vladimir Poetin noemde de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji "grandioos" en een spektakel dat "Ruslandwaardig" was. Toch uitte hij ook kritiek. De president erkende dat de opening "financieel te duur" was. 

Dat meldt het Russische persbureau RIA Novosti.

De president riep de organisatoren van de Spelen op niet uit te rusten, maar juist nu de schouders eronder te zetten. "Dit is slechts het begin", zei Poetin.

Met ook het oog op de Paralympische Spelen die in maart worden gehouden, ligt er "kolossaal werk" in het verschiet voor de vrijwilligers en medewerkers in Sotsji.

Kritiek op de Winterspelen aan de Zwarte Zee wierp de president tijdens een ander interview van de hand. Hij noemde critici die opriepen tot een boycot van de Spelen "kortzichtige mensen die niet helemaal begrijpen wat ze aan het doen zijn. Dit is een belediging voor atleten."

De keuze voor Sotsji was "geen gek idee - integendeel - het was de juiste beslissing." Poetin zei dat er natuurlijk mensen zijn die "professioneel" tegen Rusland in verzet komen. "Helaas zijn er nog steeds beruchte Ruslandvijanden, maar we verwachten dat de meeste mensen sympathie tonen voor ons land", aldus Poetin.