De terreurdreiging die er onder meer voor zorgde dat vloeistoffen werden verboden aan boord van vliegtuigen uit de VS, duurt nog steeds voort.

Dat stellen bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendienst zaterdag tegenover ABC News.

Er moet nog steeds rekening worden gehouden met een poging om een bom te laten ontploffen aan boord van een vliegtuig in of rondom Sotsji, aldus een Amerikaanse anti-terreurexpert tegenover de nieuwszender. Russische inlichtingendiensten zouden de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Terroristen zouden volgens de inlichtingendiensten kleine ontstekers gebruiken, afkomstig van wapens zoals granaatwerpers die gebruikt worden door Islamitische rebellen in Syrië, aldus de bronnen.

Op vluchten van de VS naar Rusland is het meenemen van vloeistoffen in de handbagage voorlopig verboden. De VS waarschuwden eerder deze week voor explosieven die in stukken aan boord van een vliegtuig zouden kunnen worden gesmokkeld in tandpastatubes.

De nieuwe dreiging is "specifiek en betrouwbaar", aldus hoge ambtenaren binnen de Amerikaanse veiligheidsdiensten tegenover ABC.

Dossier: Sotsji