België gaat Nederlandse NAC-supporters vervolgen die woensdag betrokken waren bij de rellen tijdens de bekerwedstrijd Oostende-Lokeren.

In totaal waren er 43 aanhangers van NAC Breda. Door het bestuderen van videobeelden willen de autoriteiten vaststellen wie betrokken was bij de ongeregeldheden.

Sommige Nederlanders hebben een stadionverbod in Nederland. Maar een stadionverbod in een Europees land geldt niet in een ander Europees land, aldus het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag.

Als België de Nederlandse relschoppers een verbod voor Belgische stadions oplegt, zal die informatie worden overgedragen aan de Nederlandse diensten.

De Belgische veiligheidsdiensten waren op de hoogte van de komst van de NAC-fans, die banden hebben met Lokeren. Het was de bedoeling om in te grijpen als ze niet over een geldig ticket beschikten.

Maar als ze geen stadionverbod in België hebben en wel een geldig ticket, kunnen ze komen, stelt de directeur veiligheid bij voetbalwedstrijden (voetbalcel) van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Brussel.