De deelname van de Egyptische legerleider Abdel Fattah al-Sisi aan de presidentsverkiezingen leek te zijn bevestigd, maar de strijdkrachten hebben laten weten dat hij nog niet is gepresenteerd als kandidaat.

Eerder meldde Koeweitse krant Al-Seyassah dat al-Sisi zijn deelname had bevestigd.

Al-Sisi zou tegenover de krant hebben gezegd dat hij geen andere optie ziet dan zich kandidaat stellen, om zo tegemoet te komen aan de wensen van het Egyptische volk.

Als de leider van het Egyptische leger zich beschikbaar stelt voor het presidentschap dan doet hij dat via een toespraak aan de 'glorieuze bevolking van Egypte' en niet via een derde partij. 

Dat heeft een woordvoerder van het leger donderdag gezegd in een reactie op het bericht.

Tevreden

In november gaf de legerleider al aan dat hij zich mogelijk kandidaat zou stellen. "Stelt dat het volk tevreden? Betekent dat de oplossing voor de problemen in Egypte? In elk geval, we zullen zien wat de toekomst brengt", zei Sisi destijds.

Sisi is redelijk populair in Egypte sinds hij in juli 2013 de eerste gekozen president van Egypte, Mohamed Mursi, afzette. De presidentsverkiezingen worden over ongeveer een half jaar verwacht en naar alle waarschijnlijkheid wint Sisi.

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte