Premier Yingluck Shinawatra van Thailand heeft politieke hervormingen beloofd na de parlementsverkiezingen die zondag worden gehouden. 

Zij riep zaterdag de inwoners van het land op te gaan stemmen en niet te luisteren naar de oppositie die de bevolking tot een boycot heeft opgeroepen. De oppositie eist hervormingen voordat de Thai gaan stemmen.

Oppositieleider Suthep Thaugsuban heeft de Thai opgeroepen de wegen te blokkeren, maar de kiesgerechtigden niet te beletten hun stem uit te brengen. Afgelopen zondag konden velen die zich hadden laten registreren om hun stem vervroegd te kunnen uitbrengen, niet stemmen. Tegenstanders van de regering hadden de toegang tot de stemlokalen geblokkeerd.

Zaterdag raakten zeker 6 mensen gewond, toen er bij een treffen tussen aanhangers en tegenstanders van de premier in de hoofdstad Bangkok schoten werden gelost.

Ook waren er zeker twee explosies te horen. De twee groepen stuitten op elkaar op het kruispunt voor een winkelcentrum in de wijk Laksi in het noorden van de stad, niet ver van de luchthaven Don Muang. De wijk is een bolwerk van de partij van de premier.

Een van de gewonden zou een Amerikaanse fotograaf zijn. Hij zou volgens Thaise media in zijn been zijn geraakt. Militairen haalden de twee partijen vroeg in de avond uit elkaar.

De protesten begonnen in november, nadat het Thaise parlement een amnestiewet had gesteund. De tegenstanders van de premier vreesden dat Yinglucks broer, oud-premier Thaksin Shinawatra, uit zijn zelfgekozen ballingschap in Thailand zou terugkeren. Thaksin werd in 2006 door het leger afgezet en daarna voor corruptie veroordeeld. Hij is vooral op het platteland nog erg populair.