In de Amerikaanse staat Californië heeft een 52-jarige man een familielid 14 jaar lang als seksslaaf gebruikt.

Hij hield het meisje gevangen in een schuur in zijn achtertuin in Richmond. Het meisje ontsnapte al in 2012, maar de zaak is nu pas bekendgemaakt. De man heeft bekend en gaat mogelijk 22 jaar de cel in.

Het misbruik begon eind jaren 90 toen het destijds 13-jarige meisje bij de man op visite ging, schrijft CNN vrijdag. Naast het seksueel misbruik werd zij stelselmatig emotioneel en psychisch misbruikt, waardoor ze werd gedwongen bij hem te blijven.

De zaak kwam pas 14 jaar later aan het licht toen de vrouw (inmiddels 27) wist te ontkomen met hulp van een ander familielid.

Opvallend is dat de man niet alleen woonde, maar met een vrouw en kinderen. Zij wisten van het misbruik, maar waren zelf te bang om naar de politie te stappen.

Bekijk beelden:

Josef Fritzl

De zaak vertoont gelijkenissen met eerdere incestschandalen in Oostenrijk, de Verenigde Staten en Australië. De Oostenrijker Josef Fritzl werd veroordeeld tot levenslang omdat hij zijn dochter 24 jaar gevangen hield en zeven kinderen bij haar verwekte. Hij kreeg levenslang.

In de Amerikaanse staat Californië kwam eind augustus de zaak aan het licht van Philip Garrido, die zijn slachtoffer Jaycee Lee Dugard op 11-jarige leeftijd ontvoerde en achttien jaar als seksslaaf gevangen hield. Garrido verwekte zeker twee kinderen bij Dugard.

In Australië verkrachtte een man zijn dochter 30 jaar lang en verwekte vier kinderen bij haar.