Een deel van de relikwie met het bloed van paus Johannes Paulus II is teruggevonden. 

Het gaat om het ijzeren omhulsel van het stuk stof met bloeddruppels van de in 2005 overleden paus, zo heeft de politie volgens het Italiaanse persbureau ANSA donderdag meegedeeld.

Het omhulsel is gevonden niet ver van de stad L'Aquila, ten oosten van Rome. In de buurt van die plaats staat het kerkje San Pietro della Ienca, waaruit de relikwie het afgelopen weekeinde werd gestolen. De politie heeft twee drugsverslaafden aangehouden die van het misdrijf worden verdacht. Een derde verslaafde, een man van 18 jaar, werd donderdagmiddag opgepakt.

De drie zeggen dat zij de waarde van de relikwie niet kenden en dat zij haar hebben weggegooid. Zij kunnen zich niet herinneren waar dat is gebeurd.

De secretaris van Johannes Paulus II, de eveneens uit Polen afkomstige Stanislaw Dziwisz, schonk de relikwie in 2011 aan het kerkje. De paus, die in 1978 tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk werd gekozen, verliet soms in het geheim het Vaticaan om bij L'Aquila te wandelen of te skiën en bad dan graag in de San Pietro.