Van de olifantenpopulatie in het grote reservaat Selous in Tanzania is sinds 2009 66 procent uitgemoord door stropers. 

Dat melden het Wereld Natuur Fonds (WNF) en onderzoeks- en monitoringsorganisatie Traffic op basis van cijfers die verstrekt zijn door het Afrikaanse land.

In Selous, een van de grootste wildreservaten van de wereld, leefden in 2009 39.000 olifanten, dat was de op een na grootste olifantenpopulatie in Afrika.

Op dit moment zijn er nog amper 13.000 olifanten over. ''Een 'alarmerende situatie'', aldus WNF.

In heel Afrika zijn in 2012 zijn ruim 22.000 olifanten gedood. Dat bleek eerder uit cijfers van Cites, een organisatie die afspraken maakt over de internationale handel in beschermde plant- en diersoorten.