De Franse president François Hollande heeft niks gezegd over de vermeende affaire tussen hem en de actrice Julie Gayet (41). Wel zegt hij aan dat hij momenteel door moeilijke tijden gaat.

Dat heeft Hollande dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.

"Iedereen beleeft wel eens moeilijke tijden en ik ook. Maar ik vind wel dat privézaken ook privé moeten blijven. Dat doe ik nu dan ook uit respect voor iedereen die erbij betrokken is."

Vorige week kwam het Franse roddelblad Closer met het verhaal en foto's over de vermeende affaire tussen Hollande en Gayet. De president overweegt juridische stappen tegen het roddelblad. 

Honderden journalisten hoopten dat Hollande tijdens zijn persconferentie over de economische situatie in het land in zou gaan op de vermeende verhouding.

Presidentsvrouw

De eerste vraag was dan ook of Valérie Trietweiler nog wel presidentsvrouw is. Hollande begrijpt dat de vraag gesteld moest worden, maar vind het niet het juiste moment om daarop in te gaan. Hij belooft dan ook antwoord te geven op een andere tijdstip. Dat zal zijn voordat hij een bezoek brengt aan de Verenigde Staten in februari. 

Trietweiler, de partner van Hollande, werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis omdat ze zou zijn ingestort naar aanleiding van het verhaal van Closer. Trietweiler blijft de komende dagen nog in het ziekenhuis om tot rust te komen.