Valérie Trierweiler, de partner van de Franse president François Hollande, blijft nog een aantal dagen in het ziekenhuis. 

Haar stafchef heeft dat maandag bekendgemaakt.

Eerder was de verwachting nog dat Trierwieler maandag het ziekenhuis zou verlaten. Maar volgens haar stafchef Patrice Biancone heeft ze nog zes tot acht dagen rust nodig, meldden Franse media.

De 48-jarige Trierweiler, moeder van drie kinderen, werd vrijdag opgenomen omdat ze was ingestort. Dat gebeurde nadat het blad Closer een verhaal en foto's had gepubliceerd over een vermeende affaire van Hollande (59) met de actrice Julie Gayet (41).

Persconferentie

Honderden journalisten wachten met smart op een persconferentie die Hollande dinsdagmiddag geeft. Zijn privéleven wordt daar vrijwel zeker aangeroerd.

De persconferentie werd aangekondigd voor de publicatie vorige week door Closer. Hollande heeft de verhouding niet tegengesproken, maar dreigt het blad met een gerechtelijke procedure over de schending van zijn privacy.

De media zijn ook erg geïnteresseerd wat Trierweilers positie nu is. De krant Le Parisien meent dat de 48-jarige journaliste volstrekt niet van plan zou zijn het veld te ruimen als 'Première Dame' van Frankrijk. Ze zou zoals gepland meegaan op reis naar de VS en 12 februari op bezoek gaan bij de Obama's.