Zeker vijftig mensen zijn zondag gewond geraakt tijdens botsingen tussen bewoners van een groot vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever en de Palestijnse politie. 

De vluchtelingen zijn woedend over een al weken durende staking van lokaal personeel van de VN-hulporganisatie UNRWA, dat hiermee een beter salaris wil afdwingen.

Door de staking zijn scholen en klinieken dicht en stapelt het vuil zich op. De meeste gewonden zijn politiemensen, die werden geraakt door stenen die de betogers gooiden. Ze blokkeerden wegen en staken autobanden in brand. De politie schoot met traangas. Het was het meest gewelddadige protest van de afgelopen week.

Het kamp Jalazoun ligt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. UNRWA heeft daar ongeveer 5000 Palestijnen aan het werk in 19 kampen waar in totaal zo'n 730.000 Palestijnse vluchtelingen langdurig verblijven. UNRWA wil dat de staking wordt beëindigd maar zegt geen geld te hebben voor hogere lonen. Volgens de organisatie verdienen medewerkers bovendien al 20 tot 80 procent meer dan werknemers in vergelijkbare publieke sectoren.