Michelle Martin, de ex van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux, gaat niet naar Italië.

Dat melden Vlaamse media vrijdag. Het bezoek van Martin aan een evangelisch tentenkamp nabij Florence is geschrapt.

De veiligheid van Martin en de leden van de groepering waar zij bij op bezoek wilde, kan niet meer worden gegarandeerd.

Martin kreeg onlangs van een Belgische rechtbank toestemming om een week zelfstandig het evangelisch tentenkamp Cristo e la risposta te bezoeken. Ze wil daar mogelijk definitief gaan wonen.

De ex van Dutroux moet namelijk op zoek naar een nieuw onderkomen omdat het Belgische klooster waar zij nu verblijft, gaat sluiten. Vindt Martin geen onderdak, dan zal zij terug naar de gevangenis moeten.

Verzet

De burgemeester van een plaatsje in Toscane, waar Martin naartoe wil, verzette zich al tegen haar komst. Hij was een procedure begonnen waarmee Martin mogelijk kan worden geweigerd wegens verstoring van de openbare orde.

''De spanningen in België zijn overgewaaid naar Italië. We zouden haar niet kunnen beschermen. Bepaalde mensen willen niet dat ze hier leeft, dus zouden we niet meer aan haar noden kunnen voldoen", aldus de leider van de spirituele groepering waar Martin naartoe wilde, vrijdag. Met tegenzin schrapte hij het bezoek van Martin. ''Iedereen heeft recht op een tweede kans.''

Martin kreeg 30 jaar cel voor haar betrokkenheid bij de gruweldaden van Dutroux. Zij kwam in de zomer van 2012 onder voorwaarden vervroegd vrij.