Inwoners van Paracuaro hebben donderdag enkele toegangswegen tot het stadje in het westen van Mexico versperd uit protest tegen de komst van een legertje zelfverklaarde burgerwachten. 

Paracuaro zit niet op de zaterdag gearriveerde burgermilitie te wachten omdat die onder dwang jongemannen inlijft, klaagt het stadje.

De boze inwoners staken minstens drie opleggers in brand. De vuurzee blokkeerde de weg naar Paracuaro tot militairen en politieagenten ze wisten weg te slepen.

De 'burgermilitie' nam zaterdag zijn intrek in het stadje van handwerkslieden en fruittelers en richtte aan de toegangsweg een controlepost in. De burgerwachten ontwapenden enkele politieagenten omdat die onder één hoedje zouden spelen met drugsbendes.

In het westen van Mexico doet het hardnekkige gerucht de ronde dat verscheidene daar opererende burgermilities zijn geïnfiltreerd door het Nieuwe Generatie-kartel.Paracuaro zit niet op de zaterdag gearriveerde burgermilitie te wachten omdat die onder dwang jongemannen inlijft, klaagt het stadje.