Door een zelfmoordaanslag zijn donderdag 21 mannen omgekomen die in de rij stonden om zich op te geven voor de strijd tegen terroristische opstandelingen in de West-Iraakse provincie al-Anbar. 

35 recruten raakten gewond.

De politie maakte bekend dat een man met een bomvest zichzelf opblies tussen de recruten die zich op de kleine luchthaven van Muthanna wilden laten registreren voor de dienst in het Iraakse leger.

Aanhangers van de extremistische groepering ISIL (Islamitische Staat in Syrië en de Levant) - een groepering met banden met terreurbeweging al-Qaeda - bezetten vorige week delen van de steden Falluja en Ramadi in al-Anbar.

Volgens ooggetuigen hebben zij zich woensdag uit die steden teruggetrokken en hebben zij zich verschanst in de dunbevolkte woestijn.Bewoners van Falluja en Ramadi zeiden dat een aantal overheidsdiensten woensdag weer functioneerde.

ISIL hoopt dat uit de chaos in het Midden-Oosten een streng soennitische staat verrijst die al het land tussen Turkije en Egypte en tussen de Middellandse Zee en de grote rivieren in Irak omvat.