Bij botsingen tussen pro-islamitische demonstranten en de politie zijn in de Noord-Egyptische stad Alexandrië woensdag twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn drie agenten gewond geraakt, melden de autoriteiten.

Het geweld vond plaats tijdens twee betogingen die waren georganiseerd door ruim tweehonderd aanhangers van de Moslim Broederschap, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in Egypte.

Het departement beschuldigt hen ervan de weg te blokkeren en te hebben geschoten met wapens. Ook zouden ze winkels en een auto in brand hebben gestoken. Tien verdachten zijn opgepakt.

Ook in Caïro vonden rellen plaats tussen demonstranten en de politie. Die zette traangas en waterkanonnen in tegen honderden Morsi-getrouwen die aan het protesteren waren in de buurt van het Egyptische ministerie van Defensie.

Al sinds president Mohamed Mursi, die uit de gelederen van de broederschap voortkwam, in juli werd afgezet, gaat Egypte gebukt onder gewelddadige protesten. Honderden mensen zijn sindsdien gedood en duizenden gearresteerd.

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte