Een dronken automobilist heeft woensdag in het Poolse Kamień Pomorski zes voetgangers doodgereden, onder wie een kind. De man had een alcoholpromillage van bijna twee. 

Dit heeft een woorvoerder van de politie laten weten.

Een agent, zijn vrouw en hun 9-jarige zoon maakten op nieuwjaarsdag samen met drie bekenden een wandeling door de stad toen de auto plotseling de stoep op kwam en op de groep in reed. De slachtoffers werden meters door de lucht geslingerd. Twee andere kinderen van het gezin werden levensgevaarlijk gewond.

De 26-jarige dader is geen onbekende van de politie: hij is op zijn negentiende dronken achter het stuur betrapt en moest toen zijn rijbewijs een jaar inleveren.

Premier

De Poolse Premier Donald Tusk is met zijn ministers aan het kijken naar manier om alcoholmisbruik in het verkeer te voorkomen.

Vorige reed een 31-jarige vrouw 's nachts in op een ondergrondse voetgangerstunnel met haar auto, hierbij raakte niemand gewond.

Volgens de Poolse Bartlomiej Sienkiewicz, minister van Binnenlandse Zaken, wordt dronken rijden in Polen door veel mensen geaccepteerd.