De zware gevechten in Zuid-Sudan, met name in de belangrijke stad Bor, gingen woensdag gewoon door. 

Dit meldt de BBC.

Dinsdag was een staakt-het-vuren overeengekomen tussen de regering van president Salva Kiir en de rebellen onder leiding van oud-vicepresident Riek Machar. Het is nog niet bekend wanneer de wapenstilstand ingaat en op welke voorwaarden.

De leider van de VN-missie in het Afrikaanse land, Hilde Johnson, zei tegen de BBC dat de humanitaire situatie in Zuid-Sudan verslechtert. Er zijn al meer dan duizend doden gevallen sinds het conflict half december ontbrandde. Kiir behoort tot de Dinka-stam, Machar tot de Nuer.
 

Voorwaarden

Over de nadere voorwaarden van het bestand moet woensdag of donderdag worden onderhandeld in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Een delegatie van de Nuer-stam is daar woensdag aangekomen voor vredesoverleg. Kiir bevestigde woensdag dat een veertienkoppige delegatie van de regering vertrokken is naar Addis Abeba.

Aanvankelijk zouden de partijen dinsdag rond de tafel gaan zitten, maar ze bleken toen de Ethiopische hoofdstad nog niet te hebben bereikt. Ethiopië is momenteel voorzitter van het Oost-Afrikaanse samenwerkingsverband IGAD (Intergouvernementele Autoriteit voor Ontwikkeling), dat in het conflict bemiddelt, en Addis Abeba is het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie.

Achtergrond: In Zuid-Sudan is altijd verdeeldheid