Duizenden bezoekers op Times Square in de Amerikaanse stad New York hebben om 06.00 uur Nederlandse tijd het nieuwe jaar ingeluid. Zij zagen de traditionele New Years Eve Ball om 23.59 uur dalen en telden de laatste seconden van 2013 af. 

De aanwezigen stonden uren eerder al te wachten in de kou om een plaatsje vooraan veilig te stellen. De glinsterende 'Times Square Ball' daalde om één minuut voor middernacht 43 meter af in het centrum van New York.

Het Amerikaanse persbureau AP spreekt van een ware uitputtingsslag voor de bezoekers van Times Square op oudejaarsavond. 

Zij moesten zich twaalf uur van te voren melden in verband met de uitgebreide veiligheidsmaatregelen, ingevoerd sinds de aanslagen op 11 september 2001. Nadien was het voor de bezoekers niet meer mogelijk iets te eten, zich ergens op te warmen of gebruik te maken van een toilet. 

Artiesten Miley Cyrus en Macklemore & Ryan Lewis behoorden tot de acts tijdens oudejaarsavond op Times Square.

Bekijk beelden:

Los Angeles

Om 07.00 uur Nederlandse tijd mocht onder meer de Amerikaanse stad Chicago het nieuwe jaar verwelkomen. Los Angeles en San Francisco hebben om 09.00 uur Nederlandse tijd het nieuw jaar ingeluid.

Hawaii begroette 2014 als laatste. Dat gebeurde woensdag om 11.00 uur Nederlandse tijd. 

Alles over de jaarwisseling in ons dossier