De Egyptische veiligheidsdiensten hebben Anas Beltagi, de zoon van een leider van de Moslimbroederschap, maandag gearresteerd, omdat hij zou hebben aangezet tot geweld.

Dat heeft het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag meegedeeld. De broederschap, waaruit de afgezette president Mohamed Mursi voortkwam, werd vorige week tot terroristische organisatie verklaard.

De zoon van Mohamed Beltagi werd samen met twee anderen opgepakt in een appartement in Nasr City, een wijk in het noordoosten van de hoofdstad Caïro.

Daar maakten veiligheidsdiensten in augustus met geweld een einde aan de protesten tegen de afzetting van Mursi, ruim een maand daarvoor. De drie bleken een machinegeweer en munitie te bezitten.

Beslag

Bezittingen van meer dan vijfhonderd leiders van de Egyptische Moslimbroederschap zijn dinsdag in beslag genomen. Dat heeft het Egyptische ministerie van justitie bekendgemaakt. 

De beweging is aangemerkt als terreurorganisatie en zou verantwoordelijk zijn voor een golf aanslagen op de veiligheidsdiensten. Bewijzen werden echter niet gepresenteerd. Dinsdag gaf een speciale commissie opdracht om een beslag te leggen op de roerende en onroerende goederen van 572 Moslimbroeders. 

De Moslimbroeders ontkennen iets met de aanslagen te maken hebben en de leden protesteren nog bijna dagelijks tegen het afzetten van Morsi. 

Overzicht: Egypte sinds de revolutie van 2011 l Dossier Egypte