Het aantal mensen dat is omgekomen door de twee zelfmoordaanslagen in de Russische stad Volgograd, is dinsdag tot 34 gestegen.

Twee van de meer dan honderd gewonden zijn in een ziekenhuis overleden, meldde het persbureau RIA Novosti op gezag van het ministerie van Rampenbestrijding.

De aanslag op het station van Volgograd zondag heeft tot nu toe zeventien mensen het leven gekost.

Eenzelfde aantal is omgekomen door de explosie in een trolleybus maandag. Meer dan zestig gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

De politie heeft dinsdag in Volgograd tientallen mensen aangehouden. De arrestaties volgen op de zelfmoordaanslagen op het station en een trolleybus, maar de politie heeft geen aanwijzingen gegeven dat de aangehouden mensen daarmee iets te maken zouden hebben.

Olympische Winterspelen

De aanslagen worden in verband gebracht met de Olympische Winterspelen die in februari in de Zuid-Russische stad Sotsji worden gehouden. De radicale Tsjetsjeense voorman Dokoe Oemarov riep de afgelopen zomer zijn aanhangers op met aanslagen te voorkomen dat de Spelen doorgaan.

President Valdimir Poetin heeft in zijn nieuwjaarsboodschap de Russen beloofd de strijd tegen terroristen krachtig en consequent voort te zetten, totdat ''zij geheel zijn vernietigd''. Dat meldde het persbureau Interfax. De president had zich nog niet over het terrorisme uitgelaten sinds de twee zelfmoordaanslagen in de zuidelijke stad Volgograd.