Aanhangers van oppositiepartijen in Bangladesh zijn zondag opnieuw slaags geraakt met de politie in Dhaka, de hoofdstad van het land. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen.

Dat meldt persbureau AP zondag.

Al weken gaan aanhangers van oppositiepartijen de straat op om te protesteren tegen de huidige regering. Volgende week zijn er verkiezingen maar de demonstranten willen dat president Sheikh Hasina deze niet laat doorgaan. Ze vrezen dat er met de uitslag gesjoemeld zal worden.

Oppositiepartijen boycotten daarom de verkiezingen en eisen dat Hasina de macht overdraagt aan een onafhankelijk orgaan dat op een eerlijk verloop van de verkiezingen moet toezien. Hasina weigert dat te doen.

De protesten van zondag hadden een nieuw hoogtepunt in de reeks van demonstraties moeten zijn, maar door massale inzet van politie, waterkanonnen en rubberkogels werd de groep van demonstranten al snel gecontroleerd.

Tijdens de protesten, die vanaf oktober heviger zijn geworden, zijn volgens lokale media al zeker 650 mensen opgepakt en 150 mensen om het leven gekomen. Ook ligt het openbaar vervoer plat waardoor de hoofdstad grotendeels is afgesneden van de rest van het land.