Bij een treinbrand in het zuiden van India zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 23 mensen om het leven gekomen. Twee van hen zijn kinderen.

Veel slachtoffers stikten in de trein doordat de deuren niet opengingen, meldt de brandweer.

De brand brak zaterdagochtend (plaatselijke tijd) uit in één van de twee wagons, waarin in totaal 67 mensen zaten. De trein was toen twee kilometer van de kleine stad Puttaparthi in de deelstaat Andhra Pradesh. 

Terwijl het vuur en de rook zich door de trein verspreidden, sloegen passagiers in paniek de ruiten stuk. Velen wisten zichzelf te redden door uit de trein te springen. 

De trein werd gestopt en de wagons werden ontkoppeld om te voorkomen dat het vuur zich naar de rest van de trein zou verspreiden. Om de wagons binnen te komen moesten brandweermannen de deuren openbreken. Veel lichamen werden bij die deuren gevonden.

De wagons waren gevuld met rook. Meer dan twaalf mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht met verwondingen die ze opliepen toen ze uit de wagons sprongen. 

Kortsluiting

De trein was op weg van Bangalore naar Nanded, in de westelijke deelstaat Maharashtra. Uit eerste onderzoeken zou blijken dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Dagelijks reizen meer dan 18,5 miljoen passagiers met een van de tienduizend passagierstreinen over het Indiase spoornet. Ongelukken komen er regelmatig voor. De meeste botsingen en branden zijn te wijten aan slecht onderhoud of menselijke fouten. 

Bekijk beelden: