De man die terecht moet staan voor onder meer de moord op een veiligheidsbeambte op de luchthaven van Los Angeles begin november, heeft verklaard onschuldig te zijn.

Dat meldt persbureau AP donderdagavond (Nederlandse tijd).

De 23-jarige Paul Anthony Ciancia deed zijn verklaring tijdens een korte voorgeleiding voor een rechter in het West Valley Detention Center ten oosten van Los Angeles.

Ciancia moet zich verantwoorden voor de moord op een 39-jarige veiligheidsbeambte en het verwonden van meerdere andere personen op 1 november op de luchthaven van Los Angeles. 

Ciancia zou de beveiliger op de bewuste dag met een aanvalsgeweer hebben neergeschoten en even later zijn teruggekeerd om nog eens te schieten. Uiteindelijk overleed de man aan zijn verwondingen.

Gewonden

Zeven andere personen raakten bij de schietpartij gewond. De politie schoot Ciancia uiteindelijk neer. Hij raakte hierbij zwaargewond.

Ciancia bleek later een brief bij zich te hebben waarin stond dat hij meerdere beveiligingsmedewerkers van de Transportation Security Administration (TSA) wilde vermoorden. Waarom hij dat wilde, is nog niet duidelijk.

Enorme ophef

De schietpartij zorgde voor enorme ophef. Vluchten van en naar de luchthaven werden stilgelegd en aankomst- en vertrekhallen werden ontruimd.

Het proces tegen Ciancia moet op 11 februari in Los Angeles beginnen.