De politie in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft donderdag traangas en rubberen kogels afgevuurd op demonstranten die probeerden de voorbereidingen op de vervroegde verkiezingen in februari te verstoren.

Daarbij raakten zeven mensen gewond, volgens de autoriteiten.

De confrontatie tussen de politie en ongeveer vijfhonderd demonstranten vond plaats bij een sporthal waar de kiescommissie kandidaten voor de aanstaande verkiezingen registreerde. De politie waarschuwde de betogers om het gebouw niet te betreden. Toen de demonstranten toch probeerden binnen te dringen, schoot de politie met traangas en rubberen kogels.

Hierop heeft de nationale kiesraad de regering donderdag geadviseerd de vervroegde verkiezingen uit te stellen. Volgens de raad is het in de huidige situatie ''onmogelijk'' te garanderen dat de stembusgang eerlijk en vreedzaam verloopt.

Het is al weken onrustig in Bangkok. De demonstranten keren zich niet alleen tegen Yingluck Shinawatra en haar regering, maar zetten zich ook af tegen Yinglucks broer, de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra.