Zeker achttien bootvluchtelingen zijn woensdag omgekomen toen hun overvolle zeilschip kapseisde bij de Turks- en Caicoseilanden, een Brits overzees gebied vlakbij de Bahama's. 

Het zou gaan om straatarme Haïtianen op zoek naar een beter leven, schrijven lokale media.

Het overvolle vaartuig werd door de politie naar land gesleept en bevond zich op zo'n 150 meter van de kust van het eiland Providenciales toen het plots slagzij maakte. Mogelijk probeerden veel migranten overboord te springen om buiten het oog van de politie aan land te komen. 

Sommigen wisten aan land te komen en de benen te nemen. Er is een reddingsoperatie op touw gezet en 32 mensen konden levend uit het water worden gehaald. Daarnaast werden achttien lichamen geborgen. 

Teruggestuurd

De overlevenden zijn naar een detentiecentrum voor migranten op Providenciales gebracht. Zij zullen de komende dagen worden teruggestuurd naar Haïti. 

Veel Haïtianen ondernemen de hachelijke oversteek naar de Turks- en Caicoseilanden, ten zuidoosten van de Bahama's, in de hoop armoede te ontvluchten. Zij hopen in het Britse gebiedsdeel werk te vinden in de bouw of de toeristensector.