Een deel van de Canadese stad Toronto zit mogelijk ook tijdens kerst nog zonder stroom. Dat heeft het elektriciteitsbedrijf Toronto Hydro maandag (lokale tijd) gemeld. 

De stroom viel zondag uit toen een ijsstorm over het zuidoosten van Canada trok.

Bij zo'n 300.000 inwoners van Toronto viel daardoor de elektriciteit uit. Een kleine 200.000 mensen heeft nog steeds geen stroom. Er wordt volgens Toronto Hydro hard gewerkt om alles te herstellen, maar de weersomstandigheden maken dat lastig. ''Medewerkers zagen letterlijk de bomen omvallen terwijl ze probeerden om de problemen op te lossen'', zei de topman van Toronto Hydro.

Burgemeester Rob Ford van Toronto verklaarde eerder op maandag nog dat de noodtoestand mogelijk uitgeroepen zou worden, maar later zei hij dat daar toch geen reden voor is. ''De situatie gaat snel vooruit'', verklaarde Ford.

Ook het vliegverkeer heeft last van de ijsstorm, waarbij bevroren regen naar beneden komt en blijft liggen. Op het internationale vliegveld van Toronto werden maandag zo'n zeventig vluchten geschrapt. Dat is 5 procent van het vliegverkeer op de drukste luchthaven van Canada.