Een deel van het plafond van het bekende Londense Apollo Theatre is donderdagavond ingestort tijdens een voorstelling. Daarbij raakten tientallen mensen gewond en kwamen vast te zitten. 

Dat meldt de BBC.

Een getuige hoorde ''een krakend geluid'' voor de instorting, om ongeveer 21.15 uur Nederlandse tijd. Stukken van het dak of het plafond kwamen bovenop het publiek terecht. De hulpdiensten hebben melding gemaakt van 88 gewonden, waaronder zeven zwaargewonden.

Volgens Sky News zijn de overige 81 slachtoffers lichtgewond geraakt, waarvan de meeste gewonden nog "op de been" zijn. De Britse media spreken van tientallen "walking wounded". Veel mensen hebben verwondingen aan het hoofd.

Rond 22.15 uur Nederlandse tijd liet de Londense brandweer weten dat alle slachtoffers, die vast waren komen te zitten, zijn bevrijd. De politie laat weten dat de instorting geen levens heeft geëist. 

Puin en stof

Onder de toeschouwers brak paniek uit. Getuigen zagen mensen die het theater verlieten en waren bedekt onder puin en stof. Sommige mensen zaten onder het bloed of huilden.

''Opeens begonnen mensen op te staan op het bovenste balkon. 'Get out!' riep iemand. Toen zag ik het dak verzakken en rende weg." Nederlander Daan Weddepohl was donderdagavond in het theater en zag het dak naar beneden komen.

''Toen ik een paar meter weg was onder het dak, kwam alles naar beneden. Op het balkon en op stalles. Helemaal beneden", twittert Weddepohl.

Balkon

Het theater aan Shaftesbury Avenue zat donderdag vol. Volgens een woordvoerder waren er "ongeveer zevenhonderd mensen''. Ze waren gekomen voor de voorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-Time.

Volgens de eerste berichten leek een balkon te zijn ingestort. "Een deel van het plafond viel op het publiek dat de voorstelling bekeek. Het plafond nam delen van de balkons mee'', vertelt een woordvoeder van de brandweer.

Weddepohl berichtte daar eerder al over: "Misschien heeft het dak het balkon meegenomen. Dat kon ik niet meer zien." 

Het Apollo Theatre is gebouwd in 1901 en heeft ruimte voor ongeveer 775 bezoekers. Toen het plafond naar beneden kwam, zat het theater bijna vol. Zo'n 720 mensen, onder wie veel families, bezochten de populaire voorstelling The Curious Incident of the Dog in the Night-Time.

Het is nog onduidelijk wat de instoring heeft veroorzaakt.