De voicemail van hertogin Kate Middleton is gehackt door News of the World. Dat bleek donderdag tijdens een zitting rond het afluisterschandaal van de Britse schandaalkrant. 

Eerder kwam al naar buiten dat Middleton op een lijst van af te luisteren personen stond van een privédetective die voor de inmiddels opgedoekte krant telefoons hackte.

In een voicemailbericht is onder meer te horen hoe prins William zijn partner liefkozend "babykins" noemt, schrijft de BBC. In een ander bericht vertelt hij zijn geliefde dat hij "bijna werd beschoten" met losse flodders tijdens een militaire training in 2006.

Dat medewerkers van News of the World het op de koninklijke familie hadden gemunt was al langer bekend, maar dat de schandaalkrant deze voicemails heeft gekraakt werd pas in de rechtszaal duidelijk. 

Ex-hoofdredacteuren van News of the World, van mediamagnaat Rupert Murdoch, Rebekah Brooks en Andy Coulson staan momenteel met nog vijf anderen terecht.

De krant liet telefoons afluisteren van beroemdheden, politici, een vermist meisje en familieleden van terreurslachtoffers en oorlogsveteranen. Het afluisterschandaal kostte de krant in 2011 de kop.

Twintig jaar geleden belandde overigens een telefoongesprek van Williams vader prins Charles op straat. Die was destijds nog met Diana getrouwd, maar vertelde zijn minnares Camilla, nu zijn echtgenote, dat hij graag haar tampon wilde zijn.

Lees alles over het afluisterschandaal in ons dossier