De Amerikaanse universiteit Harvard is maandagmiddag (Nederlandse tijd) ontruimd na een bommelding. Vier gebouwen werden door een speciaal team van de politie onderzocht, maar explosieven werden niet aangetroffen.

De gebouwen werden uit voorzorg geëvacueerd. Op het moment van de evacuaties werden in de gebouwen tentamens gehouden. Die zijn volgens de BBC uitgesteld.

Enkele uren na de melding werden volgens AP alle gebouwen weer vrijgegeven en konden studenten, die vlak voor de tentamenperiode zitten, weer terugkeren. 

"De gebouwen zijn uit voorzorg geëvacueerd en de melding wordt onderzocht", schreef de universiteit in een verklaring. "Harvard richt zich nu op de veiligheid van onze studenten, de faculteit en de medewerkers." 

Vorige maand werd bij Yale, ook een prestigieuze universiteit, een valse melding gemaakt van een man die van plan zou zijn een bloedbad aan te richten. Begin dit jaar werd een vergelijkbare melding gedaan bij het Massachussetts Institute of Technology. Toen ging het om een medewerker die wraak wilde. 

Boston

De universiteit Harvard ligt in een westelijke voorstad van Boston, 650 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Washington D.C..

Half april was er een bomaanslag op de marathon in het centrum van Boston. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten er meer dan 260 gewond.

Bekijk beelden van de ontruiming: