Israëlische militairen hebben maandag in het grensgebied met Libanon op twee Libanese militairen geschoten. Dat gebeurde een aantal uren nadat een Libanese schutter een Israëlische militair had gedood.

Een legerwoordvoerster zei tegen de Israëlische krant Haaretz dat Israëliërs kort na middernacht het vuur openden op de Libanezen, omdat ze iets verdachts hadden gezien.

Aanvankelijk meldden Israëlische militairen dat twee Libanezen waren geraakt, maar dat werd later door Israëlische en Libanese bronnen tegengesproken. Een Libanese veiligheidsbron zei dat er geen gewonden zijn gevallen.

Zondagavond schoot een Libanese militair in het grensgebied met Israël om nog onbekende reden een Israëlische soldaat dood. De Libanese militair sloeg vervolgens op de vlucht.

Daarna deden geruchten de ronde dat de Libanees zelfmoord had gepleegd. Later meldden Libanese media dat de schutter zich op zijn basis had gemeld.

Kalmte

Unifil, de VN-vredesmissie in Libanon, heeft Israël en Libanon maandag opgeroepen de kalmte te waren. Militairen van Unifil zien in het zuiden van Libanon toe op een wapenstilstand tussen Israël en de Libanese Hezbollah-milities.

In 2006 woedde een oorlog tussen Israël en Hezbollah. Daardoor kwamen circa 1100 Libanezen en 150 Israëliërs om het leven.