De werkzaamheden rond de bouw van het voetbalstadion Arena de la Amazonia in Brazilië moeten worden stilgelegd wegens schending van de veiligheidsnormen.

Dat heeft justitie in Brazilië zondag besloten na een verzoek van het ministerie van Arbeid. De aanleiding daarvoor was het overlijden van een 22-jarige bouwvakker, die zaterdag van het dak van het stadion viel.

Het was niet de eerste keer dat er mensen omkwamen bij de bouw van een van de twaalf voetbalstadions. In maart stierf een bouwvakker bij dezelfde Arena.

In São Paulo kwamen eind november twee mensen om het leven en raakten anderen gewond toen een bouwkraan omviel bij het stadion waar de openingsceremonie van het wereldkampioenschap zal worden gehouden.

Gevolgen WK

Onbekend is welke gevolgen de vertraging heeft voor de ingebruikname van het stadion voor het wereldkampioenschap voetbal komende zomer. Braziliaanse aannemers proberen de stadions af te krijgen voor de deadline van de voetbalbond FIFA.

De voorbereidingen voor het evenement werden al eerder geplaagd door vertragingen, hoog oplopende kosten en protesten tegen het ''weggegooide geld''.