De CDU'er Ursula von der Leyen wordt naar alle waarschijnlijkheid de Duitse minister van Defensie. Ze is daarmee de eerste vrouw die de functie op zich neemt.

Dat melden Duitse media zondag op basis van bronnen rond de formatie. Zondagavond zal het CDU haar verdeling van ministersposten definitief bekendmaken.

Eerder op de dag hebben de SPD en het CSU hun verdeling al bekendgemaakt.

Bij de SPD gaan de ministersposten naar Frank Walter-Steinmeier (Buitenlandse Zaken), Andrea Nahles (Werk en Sociale Zaken), Barbara Hendricks (Milieu), Manuela Schwesig (Familie) en Heiko Maas (Justitie en Consumentenbescherming).

Partijleider Sigmar Gabriel van de SPD, die de verdeling eerder op de dag bekendmaakte, wordt zelf minister van Economie en Energie.

CSU

De drie ministersposten die het Duitse CSU heeft te vergeven, gaan naar Alexander Dobrindt, Hans-Peter Friedrich en Gerd Müller. Dat heeft voorzitter Horst Seehofer tijdens een partijbijeenkomst in München bekendgemaakt.

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich krijgt de leiding over het ministerie van Voeding en Landbouw. Alexander Dobrindt, secretaris-generaal van de partij, wordt minister van Verkeer en Digitale Infrastructuur.

Staatssecretaris Gerd Müller wordt de minister van Handel en Ontwikkelingssamenwerking.