Zo'n vierduizend mensen in de Gazastrook zijn door reddingswerkers geëvacueerd vanwege overstromingen.

Dat meldt persbureau AP zaterdag.

Het heeft inmiddels vier dagen onophoudelijk geregend en veel huizen in het gebied zijn overstroomd. Reddingswerkers gebruiken vissersboten om de mensen die vastzitten in hun woning te bevrijden.

De regenbuien zijn onderdeel van het winterweer dat Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever al dagen teistert. In grote delen van het gebied is een grote hoeveelheid sneeuw gevallen. Ook op sommige plekken in de Gazastrook is sneeuw gevallen. 

Volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza zijn er zeker 400 mensen gewond geraakt door de weersomstandigheden. Slecht gebouwde huizen in de kustregio zijn beschadigd en ondergelopen wegen zorgen voor ongelukken. 

Jeruzalem

Door de zwaarste winterstorm in decennia in en rond Jeruzalem zijn nog altijd tienduizenden woningen van elektriciteit verstoken. De stad is nog steeds bedekt onder een dikke witte deken. Hoewel er minder neerslag valt, kunnen mensen hun huizen beter nog niet verlaten, riep de Israëlische politie op.

Twee mensen zijn omgekomen. Een man viel van het dak toen hij het dak op ging om een gat te repareren. Een baby overleed in een woning toen brand uitbrak door een ventilatorkachel.

Niet alleen Israël en de Palestijnse gebieden, maar de hele regio heeft te maken met winterse omstandigheden. In Libanon trof dat onder meer de vluchtelingen uit Syrië. Zelfs de Egyptische hoofdstad Caïro werd vrijdag met sneeuw geconfronteerd. Voor het eerst in tientallen jaren waren straten in voorsteden als al-Tagammu en al-Chamis met de witte neerslag bedekt.