Bij een schietpartij op een school in Centennial, een voorstad van Denver in de Amerikaanse staat Colorado, zijn vrijdagavond (Nederlandse tijd) twee personen gewond geraakt. De schutter is later dood aangetroffen.

Dat meldt persbureau AP. De politie is ter plaatse.

De schietpartij vond plaats op Arapahoe High School, een middelbare school met ruim tweeduizend leerlingen. De schutter, een jongen van wie de identiteit en leeftijd nog niet bekend zijn, was een leerling van de school.

Volgens sheriff Grayson Robinson kwam de schutter iets na 12.30 uur (plaatselijke tijd) het gebouw binnen met een jachtgeweer. Hij zei dat hij op zoek was naar een leraar die hij bij naam noemde.

Toen een leerling de schutter confronteerde, werd hij neergeschoten. Het slachtoffer is later in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. 

Ook een andere leerling werd beschoten. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De leraar waar de schutter naar op zoek was, heeft het gebouw veilig weten te verlaten.

Schutter dood

Agenten hebben leerlingen uit de school naar buiten begeleid, maar vermoedelijk zijn er nog mensen in het gebouw aanwezig. Later hebben agenten de schutter dood aangetroffen, zo meldt sheriff Robinson aan ABC News.

Volgens Robinson had de schutter een schotwond en ziet het er naar uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Het lijkt er op dat de jongen alleen heeft gehandeld. De politie heeft geen aanwijzingen dat zich nog een tweede schutter in het gebouw zou bevinden.

Alle scholen in de buurt van Arapahoe High School zijn direct na de schietpartij in 'lockdown' gegaan waardoor leerlingen voor hun eigen veiligheid de gebouwen niet in of uit mogen.

Andere schietpartijen

De Arapahoe High School staat twaalf kilometer ten oosten van Columbine High School in Littleton, waar twee tieners in 1999 twaalf leerlingen en een leraar doodschoten alvorens de hand aan zichzelf te slaan.

Zaterdag, 14 december, is het precies een jaar geleden dat de twintigjarige Adam Lanza op de school Sandy Hook in Newtown 26 mensen doodschoot.

Bekijk beelden (zonder audio):