Jeruzalem zucht vrijdag onder de gevolgen van een uitzonderlijke winterstorm. 

Alle wegen naar de stad, die is bedekt met een pak sneeuw, zijn afgesloten. Burgemeester Nir Barkat sprak vrijdag van ''een storm waarvan we de gelijke nooit hebben gezien''.

Het Israëlische leger helpt bij het bevrijden van gestrande automobilisten. Duizenden woningen in de heilige stad kwamen vrijdag zonder stroom te zitten in het winterweer, meldde de krant The Jerusalem Post.

Heel Israël heeft vrijdag te maken met hevige sneeuw- en regenval. Door de storm was ook het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv een uur dicht. Enkele vliegtuigen moesten uitwijken naar Cyprus.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak aanvankelijk nog over ''Jeruzalem in wit goud, een hartverwarmend beeld''. Even later moest hij zijn afspraak met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, enkele uren uitstellen omdat hij bij een crisisbijeenkomst moest zijn.

Bekijk beelden van de sneeuw in Jeruzalem:

Egypte

Niet alleen Jeruzalem, ook de Egyptische hoofdstad Caïro werd met sneeuw geconfronteerd. Voor het eerst in tientallen jaren waren de straten in sommige voorsteden als al-Tagammu en al-Chamis met de witte neerslag bedekt, meldde het Egyptische weerbureau.

Ook het beroemde Katharinaklooster in de Sinaï en de provincie al-Baheira in de Nijldelta meldden sneeuwval. De haven van Alexandrië aan de Middellandse Zee was voor de derde achtereenvolgende dag wegens het winderige en regenachtige weer gesloten.