In Jemen zijn dertien mensen die in een konvooi op weg waren naar een trouwerij gedood door een aanval met  een Amerikaans onbemand vliegtuigje. 

Dat meldt The Washinton Post op basis van verklaringen van overheidsfunctionarissen.

De drone-aanval zou zijn uitgevoerd bij Radda, de hoofdstad van de provincie Bayda. De stad staat bekend als een bolwerk van al-Qaedamilitanten. 

Het is onduidelijk wat er is gebeurd. Bronnen meldden dat de aanval werd uitgevoerd met een Amerikaans onbemand vliegtuig (drone) en dat een al-Qaedadoel werd gemist, waarna een of meer projectielen in het konvooi terechtkwamen.

Andere bronnen zeggen dat de rij auto's werd aangezien voor een konvooi van de terreurbeweging.

Geweld

Tegelijkertijd melden overheidsfunctionarissen donderdag dat bij geweld tussen soennitische militanten en sjiitische rebellen in het noorden van Jemen zeker veertig mensen zijn omgekomen.

De gevechten zouden zijn uitgebroken toen radicaal-conservatieve Salafisten een bolwerk van rivalen innamen in al-Fagga, een dorp bij de grens met Saoedi-Arabië. 

In de noordelijke provincie Saada wordt al weken gevochten tussen soennieten en sjiieten, maar de gevechten breiden zich nu ook uit naar de provincie Hagga. De regering bemiddelde om tot een staakt-het-vuren te komen, maar die overeenkomst is door beide partijen al meerdere malen gebroken.