Het tienermeisje dat het vliegtuigongeluk in San Francisco begin juli in eerste instantie overleefde, maar buiten het vliegtuig om het leven kwam nadat een brandweerwagen haar overreed, is door een tweede hulpwagen aangereden.  

Dat blijkt uit documenten, vrijgegeven tijdens een hoorzitting van de Nationale Raad voor Transportveiligheid in Washington woensdag, zo meldt persbureau AP.

Een kleine twee weken na het ongeluk met het toestel van Asiana Airlines bevestigde de lijkschouwer dat de 16-jarige Chinese studente Ye Meng Yuan om het leven is gekomen nadat zij werd overreden door een brandweerwagen. Ye Meng Yuan werd gevonden onder het blusschuim.

Onderzoekers hebben woensdag bevestigd dat het meisje niet door één wagen is aangereden, maar door twee. De eerste keer werd zij overreden door een brandweerwagen waarmee blusschuim werd verspreid en elf minuten later door een wagen die omkeerde om water te halen. 

Te langzaam

De piloot die het toestel bestuurde, had nog niet veel vlieguren in een Boeing 777. Hij landde voor het eerst met zo'n vliegtuig op San Francisco. De co-piloot die naast hem zat was voor het eerst onderweg als instructeur.

Hij heeft volgens de Nationale Raad voor Transportveiligheid de opvallende verklaring afgelegd dat hij vlak voor de landing werd verblind door een flits. Uit het onderzoek is gebleken dat de Boeing 777 vlak voor de mislukte landing "aanzienlijk" te langzaam vloog.

Door de crash zijn drie personen om het leven gekomen.