Vier Ajax-fans zijn woensdag bij ongeregeldheden in Milaan gewond geraakt. Dat heeft Ajax woensdag laten weten. 

Volgens de NOS hebben alle vier de fans steekwonden. Italiaanse media melden dat ten minste een van de vier gewonden is neergestoken en met zware verwondingen in de maagstreek per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd. 

Anderen zouden minder ernstig gewond zijn geraakt aan been en achterwerk.

Een woordvoerder van Ajax kan nog niets over hun toestand zeggen, behalve dat de gewonden aanspreekbaar zijn. 

Aangevallen

De incidenten zouden volgens de zegsman hebben plaatsgevonden nabij een metrostation. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat de supporters op zo'n honderd meter van het San Siro stadion zijn aangevallen.

Een woordvoerder van de politie verklaarde tegenover persbureau Reuters dat de persoon met verwondingen in de maagstreek er het slechtst aan toe was. ''Maar voor zover we nu kunnen overzien, is het niet levensbedreigend''.

Een Nederlandse ooggetuige heeft de zwaargewonde fan zien liggen. ''Hij was zeker twee keer in zijn buik gestoken en verloor veel bloed'', vertelt hij. ''Af en toe verloor hij ook zijn bewustzijn. Het duurde best lang voordat de ambulance arriveerde. Het zag er heel ernstig uit.''

Straatkiosk

De politie verklaarde tegenover Reuters verder dat drie Ajax-supporters zijn gearresteerd omdat ze een straatkiosk probeerden te beroven. Dat incident stond los van de gewelddadigheden.

Ajax speelde woensdagavond tegen AC Milan om naar de volgende ronde in de Champions League te mogen. Het team werd echter uitgeschakeld door een 0-0-gelijkspel.

Demonstratie

Reeds in de middag raakten enkele supporters van de Amsterdamse club slaags met Italianen, toen een demonstratie een deel van de weg blokkeerde. 

Ruim tien supporters die in een bus zaten, die in het verkeer was vastgelopen, belaagden betogers, waarbij een Italiaan lichtgewond raakte, meldden plaatselijke media.

De betogers die het verkeer hinderen, horen bij de Forconi, de Hooivorken(-beweging). Het gaat om een golf van protest tegen de bezuinigingen bij de overheid die op Sicilië is ontstaan en zich uitbreidt over het hele land.