De Oranjecamping, het onderkomen van vele supporters van het Nederlands elftal, zal tijdens het WK in Brazilië in São Paulo komen te staan.

Dat zegt de directeur van De Oranjecamping, Daniël Frankenhuis, meldt de NOS maandag. 

"São Paulo is makkelijk met het vliegtuig te bereiken en we hebben daar een hele mooie locatie aangeboden gekregen. Hij ligt in een mooie omgeving en heeft alle faciliteiten die je op een kwaliteitscamping nodig hebt", aldus Frankenhuis.

De directeur zou voor de loting al naar Brazilië zijn gereist om de meest geschikte locatie uit te zoeken. Er worden tussen de achthonderd en duizend gasten verwacht op de camping. 

Salvador

Defenitief is het plan nog niet. 

"We kijken nog of we in Salvador iets betaalbaars neer kunnen zetten'', legt Frankenhuis het voorbehoud uit.

Daar speelt Oranje de eerste wedstrijd tegen Spanje en dus zou een camping ter plaatse een luxe zijn. ''Maar de binnenlandse vlucht is zo duur dat het voor de fan onbetaalbaar is.''

Het plan is nu om eerst vanuit Nederland op de speeldag naar Salvador te vliegen en na de wedstrijd direct door te vliegen naar São Paulo. Door het vliegtuig twee keer te gebruiken, wordt de reis veel goedkoper. Saõ Paulo zou dan als basiskamp voor de hele poulefase dienen.