De Russische president Vladimir Poetin heft RIA Novosti, een van de grootste nieuwsmedia in Rusland, op.

Het bedrijf zal een nieuwe start maken als staatsbedrijf Rossia Segodnya, ofwel Russia TodayDat melden Russische media maandag.

Het nieuwe bedrijf moet het buitenland gaan informeren over het Russische politieke beleid en de manier van leven. 

Ook het radiostation Voice of Russia, een staatsmedium, zal onder Rossia Segodnya vallen. Het besluit dat Poetin ondertekende, gaat maandag in. 

Directeur

De directeur van Rossia Segodnya wordt de 59-jarige journalist Dmitri Kisseljov, die bekendstaat om zijn antiwesterse uitspraken. Ook heeft hij antihomo-uitspraken gedaan en heeft hij gezegd dat Poetin even grootse daden heeft verricht als Sovjetdictator Josef Stalin. Kisseljov heeft aan dezelfde universiteit in het huidige St. Petersburg gestudeerd als Poetin.

RIA Novosti werd opgericht in 1941, 2 dagen na de invasie door nazi-Duitsland. Toen heette het nog Sovinformburo. Het persbureau schrijft maandag dat de opheffing past in het beleid waarmee het bewind van president Vladimir Poetin zijn greep op de media vergroot.

RIA Novosti schrijft maandag zelf dat de opheffing past in het beleid waarmee het bewind van president Vladimir Poetin zijn greep op de media vergroot.