Paus Franciscus heeft aangegeven dat hij graag een ontmoeting wil organiseren met Samundar Singh, een Indiase man die achttien jaar geleden op brute wijze een non ombracht. 

Dat meldt The Times of India. Aartsbisschop Vincenze Paglia heeft Singh namens de paus uitgenodigd.

Singh bracht Rani Maria met 54 messteken om het leven, in een bus bij Madhya Pradesh. Daarna sleepte hij haar lichaam uit de bus. Maria stierf in de berm, in het zicht van verschillende passagiers. 

The Heart of a Murderer, een documentaire van de Italiaanse regisseur Catherine McGilvray, zou de paus hebben aangezet tot het uitnodigen van Singh. Die documentaire gaat over criminaliteit en de kracht van vergiffenis en liefde. 

The Times of India meldt ook dat de jonge zus van Maria is uitgenodigd om een speciale vertoning van de documentaire in Rome bij te wonen. Dat zal gebeuren in de eerste week van maart. 

Paspoort

Het is echter de vraag of de ontmoeting daadwerkelijk zal plaatsvinden. "Ik heb nog geen officiële bevestiging ontvangen", aldus Singh tegen de Indiase krant. "En zelfs als ik officieel ben uitgenodigd, is er nog altijd het probleem dat ik geen paspoort heb. Ik ben alle documenten die ik nodig heb om een paspoort aan te vragen kwijtgeraakt." 

Singh was 22 jaar toen hij de moord pleegde. Hij werd aanvankelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet in levenslang. In 2006 kwam de schuldbewuste Singh op vrije voeten nadat familieleden van Maria, die de moordenaar hebben vergeven voor zijn daad, een petitie voor zijn vrijlating ondertekenden. Sindsdien werkt Singh als boer.