De Thaise politie zal demonstranten die dinsdag wederom politiegebouwen willen bestormen, niet tegenhouden. Afzettingen bij het hoofdbureau van politie werden dinsdag door de politie zelf met kranen verwijderd.

''We zullen geen traangas gebruiken en enige confrontatie uit de weg gaan. Als ze naar binnen willen, laten we dat toe'', zei het hoofd van de politie in Bangkok dinsdagochtend.

Terwijl de politie toekeek zijn betogers dinsdag het terrein binnengedrongen van het kantoor van de premier in Bangkok. De demonstranten zwaaiden met Thaise vlaggen en bliezen op fluitjes.

De betogers eisen het aftreden van premier Yingluck Shinawatra. De premier was niet in haar kantoor, dat sinds vrijdagavond al gesloten is.

De Thaise premier beloofde maandag al geen geweld te zullen gebruiken tegen de betogers. Zij belaagden de afgelopen dagen overheidsgebouwen in de hoop daarmee de regering af te zetten.

Ban Ki-moon

VN-leider Ban Ki-moon uitte maandag (lokale tijd) tijdens een conferentie in de Peruaanse hoofdstad Lima zijn bezorgdheid over het toenemende geweld in Thailand. Volgens hem moeten de problemen vreedzaam worden opgelost.

Meer dan een week van demonstraties tegen Yingluck Shinawatra hebben het afgelopen weekeinde de eerste levens geëist. De demonstraties begonnen uit verzet tegen een amnestiewet die Shinawatra's broer in staat zou stellen uit ballingschap terug te keren zonder dat hij een gevangenisstraf wegens corruptie hoeft uit te zitten.

Bekijk beelden:

Achtergrond: 'De strijd tussen rood en geel'