Gevechten tussen voor- en tegenstanders van president Bashar Assad van Syrië hebben dit weekeinde in buurland Libanon aan negen mensen het leven gekost. Zo'n zeventig mensen raakten gewond. 

Dat meldt het Libanese staatspersbureau NNA zondag. Zaterdag werd al melding gemaakt van drie doden in de Noord-Libanese stad Tripoli.

Het is niet de eerste keer dat de sektarische strijd die in Syrië woedt ook in Libanon de kop opsteekt. Het zijn vooral twee buurten in Tripoli waarvan inwoners elkaar naar het leven staan.

Het district Bab Tabbaneh bestaat grotendeels uit soennitische moslims, net als het verzet tegen Assad in Syrië. In Jabal Mohsen wonen voornamelijk alawieten, een zijtak van de sjiitische islam waar ook Assad toe behoort.

Gewapende mannen uit Bab Tabbaneh staken zaterdag de lont in het kruitvat door de broer van een alawitische militiecommandant in zijn benen te schieten. Daarop werden een wachter van een soennitische moskee en een 16-jarige jongen vermoord.

Niet veel later schoot een sluipschutter een vrouw dood. Kinderen moesten urenlang schuilen in scholen en veel winkeliers hielden de deuren dit weekeinde gesloten.

Alle berichten over Syrië