Een 55-jarige politieman uit Dresden, Detlev G., wordt ervan verdacht dat hij een moord heeft gepleegd met ''perverse fantasieën'' als motief. Het gaat mogelijk om een geval van kannibalisme.

Dat bevestigt de Duitse politie vrijdag.

Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Hannover die actief was op websites die draaien om kannibalisme en morbide vormen van seks. Hij maakte een afspraak met zijn vermoedelijke moordenaar, Detlev G, een gescheiden man die samen woonde met zijn vriend en als handschriftanalist bij de recherche in Dresden werkte. De 59-jarige man zou hebben gevraagd hem te doden en op te eten.

Detlev G. heeft volgens bronnen van de krant Bild deze wens voor een deel vervuld door hem te ontmoeten op 4 november in een woning van hem in het gehucht Reichenau, circa 30 kilometer ten zuidwesten van Dresden.

Daar heeft Detlev volgens Bild zijn seksuele fantasieën uitgeleefd en de man uit Hannover vermoord. Het lichaam werd binnen vijf uur in stukken gesneden.

Afgelopen woensdag zijn er in de tuin een aantal lichaamsdelen teruggevonden. Maar veel delen zijn nog zoek. De recherche probeert uit vinden of de dader ook stukken heeft opgegeten.

Kannibalenwebsite

Justitie in Dresden heeft bevestigd dat het slachtoffer inderdaad de wens heeft geuit te worden vermoord en opgegeten. Hij heeft dat via de kannibalensite laten blijken en gedurende zijn leven vaker deze wens geuit. De politie kwam Detlev G. op het spoor via de kannibalenwebsite, nadat het slachtoffer als vermist was opgegeven. G. heeft voor een deel bekend.

De zaak herinnert aan de Duitse ''kannibaal van Rothenburg'', Armin Meiwes. Hij vermoordde en verorberde een man en vroeg vervolgens op internet zelf te worden opgegeten ''om alle sporen uit te wissen'' .Meiwes kreeg levenslang in 2006.