Een Amerikaans stel is opgepakt omdat hun drie dochters onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten zaten in hun slaapkamers. 

Volgens de politie zaten de meisjes van twaalf, dertien en zeventien minstens enkele maanden en mogelijk al twee jaar vast.

Ze waren ondervoed en ''extreem vervuild'', meldde de lokale krant Arizona Daily Star woensdag op gezag van de politie.

De verdachten zijn de 32-jarige moeder en de 34-jarige stiefvader. Ze zouden de kinderen in twee verschillende kamers hebben opgesloten; het meisje van zeventien zat alleen en vertelde de politie dat ze haar twee zusjes al twee jaar niet had gezien, terwijl ze zich elders in het huis bevonden.

Twee van de meisjes wisten dinsdag uit het huis in de stad Tucson te ontsnappen. Ze renden naar de buren, die vervolgens het alarmnummer belden. De moeder en stiefvader zitten vast op verdenking van fysieke en emotionele mishandeling en ontvoering van hun eigen kinderen.

De man wordt ook verdacht van seksueel misbruik. Hij zou de ontsnapte meisjes voordat de politie arriveerde nog bedreigd hebben met een mes, nadat hij bij de buren een deur had ingetrapt.

Bekijk beelden: