Een rechter in Las Vegas heeft dinsdag het verzoek van O.J. Simpson om een nieuw proces afgewezen.

De voormalige American Football-speler blijft in de gevangenis in Nevada waar hij momenteel zijn celstraf uitzit.

Dat meldt persbureau AP.

Volgens rechter Linda Marie Bell mist het verzoek om een nieuw proces iedere grond. Of Simpson tegen de uitspraak in hoger beroep gaat, is nog niet bekend. Volgens zijn advocaat moet daar eerst over overlegd worden.

De 66-jarige Simpson had om een nieuw proces gevraagd, omdat zijn vorige advocaat volgens hem ernstige fouten heeft gemaakt tijdens zijn proces in 2008. Simpson werd destijds veroordeeld tot 33 jaar celstraf, onder meer voor gewapende overval en kidnapping. 

Een jaar daarvoor had Simpson in een hotel in Las Vegas twee handelaren in sportsouvenirs bestolen en bedreigd met een vuurwapen. Volgens hem waren de goederen in kwestie zijn eigendommen en had hij deze als rechtmatige bezitter opgeëist.

Wereldnieuws

O.J. Simpson werd in 1995 wereldnieuws toen hij werd vervolgd voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend. Hun lichamen werden gevonden in het huis van Brown. Bewijsmateriaal ter plaatse wees al snel in de richting van Simpson. De jury sprak hem uiteindelijk echter vrij.

De diefstal en bedreiging in 2008 zorgden ervoor dat Simpson dertien jaar later alsnog achter de tralies verdween, zij het voor andere vergrijpen.

Overigens is het de vraag of Simpson zijn volledige straf van 33 jaar zal moeten uitzitten. Over vier jaar, wanneer hij zeventig jaar oud is, komt hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating.