De Britse geheim agent die in 2010 om het leven kwam door opsluiting in een grote tas, heeft volgens de politie vermoedelijk zelf zijn dood veroorzaakt. 

Rechercheurs hebben geen enkel bewijs kunnen vinden voor mogelijke betrokkenheid van anderen, zo maakte de politie woensdag bekend volgens de BBC. Familieleden van de overleden agent gaan er nog altijd vanuit dat hij is vermoord.

De medewerker van buitenlandse veiligheidsdienst MI6, Gareth Williams, werd dood gevonden in een sporttas. Die lag in het bad van de flat in Londen waar hij heimelijk verbleef in verband met zijn werk. Vermoedelijk is de toen 31-jarige man binnen enkele minuten gestikt.

Een bizar detail is dat de tas met een hangslot was afgesloten. De lijkschouwer constateerde eerder dat de omstandigheden duidden op een misdrijf. Na uitgebreid onderzoek luidt de conclusie van de politie nu dat de geheim agent vermoedelijk alleen was, maar dat de twijfels over de omstandigheden waaronder hij is gestorven niet helemaal opgehelderd kunnen worden. 

Het is "theoretisch mogelijk" dat de geheim agent zelf de tas afsloot terwijl hij in de sporttas lag, luidt de conclusie van het nieuwe onderzoek. Er is geen bewijs gevonden dat erop duidt dat Williams zelfmoord wilde plegen, of dat zijn dood verband houdt met zijn werk.